Bize Yazın

Kimyasal peeling

Cilt yüzeyine uygulanan asitlerle, cildin kontrollü bir şekilde soyulması ve uyarılması işlemine kimyasal Peeling adı verilir. Bu uygulama ile ciltteki ölü tabaka uzaklaştırılır, cildin kan dolaşımı, hücre üretimi ve kollagen doku canlandırılır. Bu sayede; ince kırışıklıklar, akne ve akne izleri, geniş gözenekler, cilt lekeleri tedavi edilir. 

Kimyasal peeling ile cildin epidermis denilen üst tabakası kimyasal bir ajanla soyulur. Bazal membran (epidermisin alt katman) uyarılarak cildin üst tabakasının yenilenmesi sağlanır. Foto yaşlanmaya bağlı olan epidermal ve Dermal hasarlar belirgin ölçüde azalmaktadır. Ortaya çıkan cilt daha parlak, daha canlı, daha renklidir ve kırışıklıkları azalmıştır. 

Kimyasal peelingler etki derecelerine göre sınıflara ayrılırlar. Daha yüzeysel etkili glikolik asit, AHA, AFA, meyve asitleri ile yapılan peelingler; etki mekanizması daha fazla olan TCA (Trikloroasetik asitler) ve fenoller.

Kimyasal peeling hangi durumlarda uygulanır? 

· İnce kırışıklıklar,
· Akne,
· Pigmentasyon (cilt lekeleri),
· Kuru cilt
· Güneş hasarlı cilt

Seans aralığı nasıldır?

Seans aralığı kişiye göre değişir
Kimyasal Peeling etken maddenin cilde uygulanmasıyla yapılır. Genellikle glikolik asit, salisilik asit, jessner solüsyonu ve triklorasetik asit gibi maddeler kullanılır. Hastanın yaşı, cilt tipi, cinsiyeti, uygulanacak bölgeye göre kimyasal maddenin konsantrasyonu, süresi ve seans sayısı ayarlanır. Ortalama seans sayısı, yüzeysel peelinglerde 6-7dir. Seans aralığı peeling yöntemine ve hastaya bağlı olarak değişir. İşlem öncesi ve sonrası doktor tarafından eklenen ilaçlar ve/veya kozmetik ürünler etkinliği arttırır.

Peeling işlemi sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
-Oluşabilen kabuklar soyulmamalıdır. 
-Hekim tarafından önerilen nemlendirici preparatlar kullanılmalıdır. 
-Güneşten korunmaya dikkat edilmelidir.

Kaç Çeşit Kimyasal Peeling Vardır?

A- Yüzeysel Kimyasal Peeling
Hafif kırışıklıkların ve epidermal cilt lekelerinin giderilmesi, yaşlılık izlerinin ve kuruluğun giderilmesi amacı ile kullanılır. Etken ajan alfa ve beta hidroksi asitlerdir (meyve asitleri). (örneğin glikolik asit,salisilik asit, laktik asit, mandelik asit.) Uygulama günlük yaşamdan alakoymaz. 

B- Orta Dereceli Peelingler
Daha derin kırışıklık ve lekelerin ve güneş hasarının giderilmesinde kullanılır. Bir süre günlük hayattan uzaklaşmayı gerektirir. (örneğin TCA peeling) 

C- Derin Peelingler
Ağır güneş hasarı, derin kırışıklıklar, akne-yara izleri ve lekelerin giderilmesinde kullanılır. Ameliyathane koşullarında ve anestezi eşliğinde uygulanır. Tam iyileşme gerçekleşene dek bakım ve pansuman gerektirir. Nadiren ve özel bazıkoşullarda tercih edilebilir. (örneğin fenol peeling)

Orta dereceli ve derin peelinglerde komplikasyon gelişme riski yüzeyel peelinglere nisbetle yüksektir. Merkezimizde; güvenilir ve nontoksik olması nedeniyle AHA (alfa hidroksi asitler) ile yüzeyel peeling uygulanmaktadır. AHA'lerden de glikolik asit (şeker kamışından elde edilir) ile yüzeyel peeling işlemi uygulanmaktadır. Glikolik asit; AHA'lar içersinden en çok tercih edilen ve en küçük ve en hafif molekül yapısına sahip olan ve dolayısı ile cilde en iyi penetrasyonu olan yüzeyel kimyasal peeling maddesidir. %25 ile 90 arasındaki konsantrasyonlar kullanılır.



​Bilgi Amaçlıdır.


Otopark
Dermaslim - GaleriDermaslim - GaleriDermaslim - GaleriDermaslim - GaleriDermaslim - GaleriDermaslim - GaleriDermaslim - GaleriDermaslim - GaleriDermaslim - Galeri
©2017, Dermaslim. Her hakkı saklıdır