Bize Yazın

PRP(Platalet Rich Plasma) Uygulaması

Platelet rich plasma” Platelet (trombosit) yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması adı verilen yöntemin kısaltılmış adıdır. Bir kişiden alınan az miktardaki kanın özel bir işlemden geçirilerek bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen az miktardaki “Platelet yönünden zenginleştirilmiş plazmanın” yine aynı kişiye cilt gençleştirme amaçlı enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir.

PRP Uygulamasında amaç nedir? 
Plateletler yani trombosit hücreleri, kanın pıhtılaşmasını sağlayan vücudumuzdaki hasarlı damarları ve diğer dokuları onaran büyüme faktörleri içeren hücrelerdir. Dokularımızda herhangi bir hasar olduğunda plateletler aracılığıyla onarım süreci başlar. PRP uygulamasında, hedef bölgeye kan dolaşımıyla taşınabilenden çok daha fazla sayıda platelet ve içeriğinde bulunan büyüme faktörlerini ulaştırılabilmektedir.

PRP ile Cilt Gençleştirme Nasıl Sağlanır? 
Derimizin yaşlanması, aynı yaralanma sürecinde olduğu gibi bazı fiziksel özelliklerini kaybetmesinden kaynaklanır.

Plazma içinde konsantre olarak bulunan plateletler cilde enjekte edildiğinde bunların bünyesinde bulunan büyüme faktörleri, kolajen üretimi ve yeni kılcal damarların oluşmasını uyarmakta ve cildin kendini hızla yenilemesini sağlamaktadır.

PRP Nasıl Uygulanır? 

Platelet açısından zengin plazma elde etmek amacıyla özel bir filtre ve satrifüj kullanılır. Plateletler yaklaşık % 97’si ayrışır ve plazma içinde normalin 6 – 10 katı daha fazla konsantrasyona sahip olur.

PRP Uygulası hastadan kan alınması ile başlar. Özel bir filtre ve santrifuj yardımıyla otolog beyaz kan hücreleri içeren Platelet açısından zengin plasma hazırlanır. Son olarak Platelet açısından zengin otolog beyaz kan hücreleri içeren plazma (PRP) tedavi bölgesinde cilde enjekte edilir. Enjeksiyon bölgelerinde plateletler ve beyaz kan hücreleri sinerjik bir etki ile yoğun şekilde büyüme faktörlerinin serbest kalmasını sağlar. Büyüme faktörleri kolajen ve hyalüronik asit üretimini arttırarak yaraların iyileşmesi, kırışıklık ve akne izleri gibi cilt problemlerinin önemli ölçüde giderilmesini, cildin yenilenmesini sağlar.

PRP  dolgu enjeksiyonu veya mezoterapi şeklinde uygulanır.

PRP Uygulaması Ne Kadar Sürer? 
Yaklaşık 30 dakikalık bir uygulamadır.

PRP İle Cilt Yenileme Hangi Durumlarda Etkilidir? 
- Estetik amaçlı uygulamalarda yüz, boyun, dekolte, eller, bacak içleri, kollar gibi vücut bölgelerine uygulanabilir.

- Lazer-Peeling gibi uygulamalardan hemen sonra, derinin hızla yapılanmasını sağlamak
- Deride yıllarca ultraviole ışınlarına maruz kalmanın sonucunda oluşan kırışıkların düzelmesi, çöküntülerin giderilmesi, esneklik ve parlaklığın kazandırılmasını sağlamak
- İyileşmesi uzun süren yara, çatlak ve deri niteliğinin zarar gördüğü durumların kontrolünü sağlamak
- Saç dökülmesi tedavisinde tek başına veya diğer tedavilere yardımcı olarak kullanılabilir.

PRP nin Etkisi Ne Zaman Görülür? 
Uygulamadan hemen sonra ciltte sağlıklı bir parlaklık ortaya çıkar. 3 veya 4 uygulamadan sonra kalıcı bir belirgin etki görülür.

PRP Kimlere Yapılmaz? 
Platalet sayısı yetersiz hastalar ve kanser hastalarında yapılmaz.

Kendi kanınızla gençleşmenizi sağlayan PRP, hangi yöntemlerle uygulanırsa kalıcı ve güçlü sonuçlar elde etmek mümkündür?
Anti-aging prensibinde kişinin kendi ihtiyaçları doğrultusunda doğru yöntemleri kombine etmek vardır. Şöyle ki; dinamik olan yani kasa bağlı olarak cildin hareketi ile oluşan kırışıklıklarda elbette ki botulinum toksin uygulaması en doğru çözümü sunmaktadır. Çünkü bu tedavi ile çalışan kaslar gevşetilir ve geçici olarak çalışmaları yavaşlatılır ve uygulanan bölgenin cildinin gerginliği geri kazanılmış olur.

Örneğin cilt altı dermis dediğimiz bölgenin hyaluronik asit rezervi yaşla birlikte azalmaktadır; bu bölgeye çeşitli dozlarda hyaluronik asit enjekte edilebilir. Bu tip enjeksiyonları dolgu enjeksiyonu adı altında toplamak tam doğru değildir. Bu yöntemle hedef, ya kaybedileni yerine koymak, ya da boşlukları doldurmaktır, yüzü şişiren yöntemler ise cerrahi olarak uygulanan fazla yağ enjeksiyonlarıdır. Yağ enjeksiyonları da bilinçli ellerde çok başarılı olup; günümüzde kök hücre teknolojisi ile beraber fazla şişmeden hem de hücresel canlanmayla beraber uygulanabilmektedir. 

Vitamin iğneleri ya da mezoterapi ile yapılan cilt uygulamalarında hedef, çalışan hücrelere direk olarak ihtiyacı olan maddeleri vermektir. Bu sayede hücreler bu vitamin, mineral ve aminoasitleri kullanarak üretime geçmekte ve kollajen, elastik lif ve hyaluronik asit sentezlemektedir.

PRP SAÇ DÖKÜLME TEDAVİSİ
PRP Saç Tedavisi doku yenilenmesi yöntemi ile gerçekleştirilen, saç dökülmesinin azaltılmasına ve zayıflamış saç köklerinin canlandırılmasına yönelik olarak uygulanan bir tedavi yöntemidir.

PRP saç tedavisi uygulamasında; saç sorunu olan hastadan alınan 10cc ölçeğindeki kanın laboratuvar ortamında ayrıştırılmasıyla kırmızı kan elde edilir. Elde edilen bu kırmızı kanda ki akyuvarların, trombositlerin, pıhtılaşma faktörlerinin ve PGF’lerin özel bir işlemden geçirilmesiyle PRP tedavisi için gerekli olan plazma hazırlanır. Oluşturulan plazma napaj yöntemi ile saç dökülmesinin başladığı ya da saç köklerinin zayıfladığı bölgeye enjekte edilmesi ile bu tedavi işlemi sonlandırılır.

PRP tedavisinde gerçekleştirilen bu işlem 30 dakika sürmektedir. İşlemden sonra hastada, yapılan operasyona dair herhangi bir acı ve iz oluşmamaktadır. Hazırlanan plazmanın hastaya enjekte edilmesinden sonra kişi normal hayatına devam edebilmektedir. Üç ay boyunca ayda bir kez tekrarlanan bu işlemin sonuçlarının uzun süreli olabilmesi için, yılda bir defa olmak üzere işlemin tekrar edilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.


​Bilgi Amaçlıdır.


Otopark
Dermaslim - GaleriDermaslim - GaleriDermaslim - GaleriDermaslim - GaleriDermaslim - GaleriDermaslim - GaleriDermaslim - GaleriDermaslim - GaleriDermaslim - Galeri
©2017, Dermaslim. Her hakkı saklıdır